Prescripció a la vista en la reclamació pel càrtel de cotxes

Prescripció a la vista en la reclamació pel càrtel de cotxes

Últimament estan apareixent notícies a la premsa advertint sobre el termini de prescripció de l’acció per reclamar una indemnització pels càrtels de cotxes. Aquesta situació té el seu origen l’any 2015, atès que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va multar amb una sanció milionària (171 milions d’euros) fabricants d’automòbils de diferents marques. Per a la CNMC, durant les dates del febrer del 2006 a l’agost del 2013 va tenir lloc un intercanvi d’informació confidencial i sensible, de manera que aquestes empreses van compartir informació que va generar un sobrecost tant en el preu final del vehicle venut com en els preus dels serveis postvenda (manteniment, taller, recanvis, etc.).Com a conseqüència, es va iniciar una batalla judicial entre les diferents empreses d’automòbils i la CNMC, de manera que l’any 2021 el Tribunal Suprem va resoldre diversos recursos de cassació que havien interposat les empreses sancionades a favor de la CNMC.

Això va ocasionar que, depenent de la marca d’automòbils, el termini de prescripció d’un any per reclamar judicialment finalitzarà en diferents dates d’aquest any 2022. De manera que als afectats els resta poc temps.Són trenta-quatre les marques de cotxes afectades que copen més del 90 per cent del nostre mercat automobilístic. Marques tan populars com Citroën, Fiat, Honda, Kia, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Toyota, Volkswagen, Audi, BMW, etc.

veuran com molts dels que van comprar un vehicle entre el febrer del 2006 i l’agost del 2013 reclamaran una indemnització.El sobrecost repercutit en els preus dels vehicles comprats en aquell període ve a ser d’entre un 10% i un 15% del preu que s’hauria hagut de pagar. Aquesta quantia serà la que es podrà reclamar a la via judicial.Vist el panorama actual i en el cas que vosaltres us vegeu afectats per una situació similar us aconsellem que poseu el vostre cas en mans d’un advocat que pugui defensar el vostre cas adequadament. Els recordem que a Huguet & Ostariz Abogados comptem amb llarga experiència a defensar els drets dels consumidors, en què ens avalen els nostres casos d’èxit.

Artículo publicado por Ana Huguet en el Diari El Segre. Pulse aquí para acceder.